Maybe tomorrow
Hallo lieve allemaal!
Het is weer tijd voor een nieuw avontuur van mijn leven hier in wereldstad Beijing! Voor de verandering heb ik dit keer geen verre tripjes gemaakt, maar ben ik er op uit gegaan in eigen stad. Ik kan immers niet terugkomen na twee maanden Beijing zonder in staat te zijn om de chillste barren en vetste clubs te noemen. Laat staan het Olympisch stadion of de vele tempels niet van binnen te hebben bekeken.. Bovendien hebben we het hier op school ineens ‘druk'. Soms vergeet ik even dat ik hier eigenlijk voor een stage ben door de luttele uren waarop we werken, maar het is uiteraard leuk om wat meer projectjes op de school te doen. Zo organiseren we volgende week een Global Village en geven we Engelse les aan wat meisjes van de pianoschool.
Waar ik van tevoren vaak voor gewaarschuwd was ondervind ik nu zelf ook: communicatie met chinezen is een vak op zich. Voor een georganiseerde Hollander is het even wennen dat alles maybe tomorrow (of variaties als maybe next week, maybe later, of gewoon maybe) is. Ook aiesec doet hier goed aan mee, door ons voor alle activiteiten hooguit twee dagen van tevoren op de hoogte te stellen. Bovendien moeten we maandag een Global Village organiseren voor al onze studenten. Dit houdt in dat we een middag lang een presentatie over ons land moeten geven, dansjes, kleding etc. Bovendien moeten ook de studenten zelf een land kiezen en ons daarover vertellen. Tot vorige week wist ik niet eens wat een Global Village was.. En aangezien we geen les meer hadden met onze klassen, moesten we de studenten in de wandelgangen even vertellen dat ze een presentatie moeten voorbereiden. En tal van andere voorbeelden: zo stond ik op een woensdag braaf te wachten voor de yogales, bleek deze verschoven te zijn naar donderdag. De week daarop stond ik donderdag paraat, was de les woensdag al gegeven.
Het leuke aan reizen is dat je zoveel mensen leert kennen, de meest interessant gesprekken hebt en soms ook bijzondere contacten op doet. Zo leerden we in de eerste week Jon kennen, een Amerikaan die ook via aiesec een stage loopt. Jon werkt en woont in het Hilton hotel en hielp mee met een educatieproject over het milieu en wildlife op een basisschool, uiteraard volledig gesponsord door het Hilton hotel. Jon wist dat wij niet veel te doen hadden op onze school en zodoende nodigde hij ons uit om mee te helpen met het project. De dag van het project knutselden we een uur van tevoren even snel een spel in elkaar (zoals ik al zei: alles gaat hier lekker last-minute) voor 200 basisschoolkinderen. Na een superluxe, uitgebreide, lekkere, westerse (gratis!) lunch gingen we naar de school. Het was super! Omdat de kinderen een knuffeltje kregen als ze ook maar iets zeiden waren ze allemaal heel actief en deden ze met alles goed mee. Ons spel viel in de smaak waarop we werden uitgenodigd om de week erop mee te gaan naar de dierentuin. Op woensdagochtend om 9 uur stonden we in de dierentuin, maar na 3 uur zoeken en 25 telefoontjes konden we de groep nog steeds niet vinden en hebben we zelf maar rondgekeken.
Ook dit keer zijn de Chinese taxichauffeurs weer een speciale vermelding waard. Wat te denken van de keer dat onze taxi een lekke band had en de taxichauffeur gewoon vrolijk doorreed. Of de keer dat wij weigerden om het vierdubbele te betalen voor het taxiritje (vrij logisch lijkt mij) en de taxichauffeur weer een kwartier terug reed naar ons beginpunt om ons er daar uit de schoppen. Als klap op de vuurpijl kwamen gister toen Brenton en ik uitstapten uit onze (illegale) taxi vijf politiemannen op ons afrennen die alleen chinees spraken. Ze vroegen onze paspoorten, naam, telefoonnummer etc, die wij uiteraard weigerden te geven, wat resulteerde in een minutenlange discussie zonder dat iemand ook maar begreep wat de ander zei. Achteraf bleek dat ze alleen getuigen nodig hadden om de illegale taxichauffeur op te pakken, maar ja.. haal die boodschap maar eens uit een spraakwaterval woorden waarvan je er geen een begrijpt.
Tot slot ben ik vorig weekend voor het eerst uit geweest in Beijing! Door onze avondklok en de reistijd naar de school hebben we maar een hostel geboekt in de barstreet. Dit beviel uiterst goed en is voor herhaling vatbaar! Verder ben ik mijn reisplannen verder aan het vormgeven. Na mijn stage ga ik eerst naar Shanghai (World Expo Ticket inmiddels in the pocket!) en vanaf daar richting het westen: Tibet! Verder kom ik nu langzaam in de horrorperiode die visum verlengen heet, maar ik ben nog vol goede moed. Hopelijk lukt het want ik wil graag nog in China blijven: het is fantastisch!
Tot de volgende keer!
X Kim
OPtijd met dat visum beginnen, lukt het vandaag niet dan morgen of overmorgen of daarna of daarna.
Schitterend om te lezen iedere keer weer. Wat een ervaring en wat kan jij geweldig schrijven. Je schrijft zo sprekend dat ik het voor me zie.
Ik ben trots op je. Knuffel.
Mooie avonturen! Echt superleuk om te lezen!
Als jij je daar lekker blijft vermaken, ga ik weer een dagje jaloers zitten zijn op kantoor, goed?
Heel veel plezier nog!
X
wow kimmie, klinkt heerlijk hoor! Hier komt de sleur er alweer aardig in ;-). Gelukkig is er in het weekend wel lenteweer voorspeld...super om je leuke (en soms ook iets minder leuke) verhalen te lezen kim!
xx
Hey meis
Af en toe hoor ik de brieven door de deur komen hier thuis, en dan denk ik, "o, Kim is er weer..."
Nee dus.
Maar ik ben echt blij dat het allemaal zo goed gaat en dat jij je zo naar je zin hebt.
xx
Sounds good mate!
wauw! hoe krijg jij het voor elkaar om van alle stress en lichtelijk schokkende ervaringen (nu doel ik op de taxi) zo'n positieve draai te geven, echt knap! geniet lekker en ik hoop voor je dat je je visum op tijd kan bemachtigen! ik volg je verhalen van uit mijn stoffige kantoortje, keep on wrighting!! veel liefs non
(super lief dat je nog aan mijn verjaardag hebt gedacht, bedankt!)
Kim!
Het klinkt allemaal weer geweldig! Al snap ik dat het maybe later etc. voor jou af en toe even wennen is :) Ik vind het super leuk om je verhalen te lezen.
Chick geniet ervan!!
Xx
Ik lees je verhalen en zie je stralen!
En terwijl wij hier heel veel moeten, ligt daar Azie aan jouw voeten.
Geniet,lieve Kim, en heb het fijn
hier wachten wel taxichauffeurs die betrouwbaar zijn!
Kus mama
Vette shit Kim! Heerlijk. xje
Wederom een super vermakelijk verhaal en foto's! dat poepgat is echt praktisch.. En vet dat je naar Tibet gaat! Seven years in Tibet, blijf er maar niet zo lang hehe, Geniet Kimmie!
Oh Kim, wat klinkt dit herkenbaar!! Vooral de taxi's die je bij alles proberen af te zetten en de 'maybe tomorrow'. Egyptenaren zijn gewoon verwant aan de Chinezen denk ik! Over een uur = over twee uur, morgen = overmorgen en dit weekend... tja daar weet je nog helemaal niets over. HEEL fijn. Maar we leren er en hoop van toch? Ruimdenkender en niet meer Hollands denken, jeeeej! :P
Heel veel plezier en succes bij je trips! Gaaf dat je zoveel kan zien van het land! Take care! xxx
Lieve Kim,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag in de verre! Maak er een mooie dag van en blijf genieten van je geweldige reis.
Groeten van Jan en Marleen
dikke kus
van harte gefeliciflapstaard ik ben benieuwd hoe je in china je verjaardag viert. ik wens je een hele fijne dag hele dikke knuffel
Mei is begonnen; koud! Gelukkig bij jullie nu warmer. Eindelijk kun je je Uggs inruilen voor slippers. Langzamerhand komt Shanghai Expo in beeld; moet geweldig zijn daar.En Tibet, en Laos en en en... De voorbereiding van de rest v d reis is begonnen. Kus